Сънрайз Ол Суитс Резорт е  разположен покрай брега на морето с лесен достъп от главния път Варна – Бургас. Разстоянието до летище Варна е 65 км, а до летище Бургас -75 км. Сънрайз Ол Суитс Резорт се намира в близост до курортните градчета Бяла и Обзор, което Ви позволява да съчетаете лятната почивка с опознавателна разходка във времето.

Местата с историческа стойност, които можете да посетите са:

  • Обзор е бил населяван от древните гърци, които го наричали Хелиополис- Градът на слънцето. В парка на  града могат да се видят останки от древни колони и статуи от римския храм на Юпитер. В близост до Обзор са запазени останки от римска крепост.
  • Малкият град Бяла, който е основан през III век пр. н.е., се намира на 6 км северно от Обзор и е известен с производството на качествени вина.
  • Нос Емине е скален нос на Българското Черноморско крайбрежие,който се  намира  на 14 км. от Обзор. В района му има останки от средновековен манастир и от крепостта Емона.
  • Село Емона- според Омировата “Илиада”, тракийският цар Рез, участвал в Троянската война е роден в Емона. На югоизток , на около километър и половина от селото се намира църквата “Свети Никола”, която е част е от някогашния манастир “Св.Никола”, построен около Х век.